Hypnosterapi


- Hypnosterapi, som ett SPA för hjärnan

Vår tillvaro har komplicerats. Alla beslut, alla intryck vi matas med, all ny teknik tillsammans med all information som vi

dagligen tar in och behöver ta ställning till stressar både oss och vår hjärna, många gånger mer än vad vi själva inser.

Det är inte konstigt att kroppen protesterar och säger ifrån på flera olika sätt, som stress, oro, sömnproblem etc.

Vår hjärna behöver hjälp för kunna koppla av och även återhämta sig för att klara av vår allt mer påfrestande vardag.

I denna ständigt pågående process är hypnosterapi verkligen ett väldigt kraftfullt och effektivt verktyg som hjälper dig på vägen.- Vad är egentligen hypnosterapi och hur går det till? 


Hypnos är ett naturligt och mycket skönt tillstånd att befinna sig i och som vi människor naturligt går in och ur två gånger varje dag.

Vi kan till exempel inte somna eller vakna utan att passera ett hypnotiskt tillstånd.

Att befinna sig i ett hypnotiskt tillstånd innebär att tillåta sig själv att vara djupt mentalt avslappnad och då komma i direkt kontakt med sitt undermedvetna sinne.


Till skillnad från vad många tror, att du inte är medveten, är du hela tiden medveten om allt som händer, med ett skarpare fokus, men utan det medvetna sinnets spärrar. Det är just därför du i hypnos kan hitta grundorsaken till dina problem, som du kanske tidigare försökt att lösa med ditt medvetna sinne.


Genom att tillåta sig att fokusera endast på det undermedvetna kan bortträngda minnen och upplevelser bearbetas.

Vårt undermedvetna har en stor påverkan på vår vardag utan att vi är medvetna om det eftersom vår egen personliga ”portvakt” vaktar gränsen mellan vårt medvetna/undermedvetna. Vårt undermedvetna styr hela 95% av allt vi gör och hur vi är.

Resterande 5% är vårt medvetna sinne, som vi har kvar för att kunna ha ett kritiskt och rationellt tänkande. Det är därför du ex. kan gå eller cykla utan att tänka.

Under en hypnos session ställs ”portvakten” åt sidan för att det undermedvetna och det medvetna ska kunna samarbeta och komma i balans med varandra. Undermedvetna upplevelser förs upp till ytan för att accepteras och bearbetas för att därefter kunna fungera bättre tillsammans med det medvetna sinnet. 


Genom att göra undermedvetna förändringar kan vi bryta negativa tankar/känslor och därigenom frigöra vår fulla potential!- Hur påverkar gamla känslor och händelser mig som person där jag är idag?


Med hjälp av hypnosterapi har vi möjlighet att förändra känslan kring en tidigare upplevelse och därefter få ditt medvetna sinne att uppleva och känna som ditt undermedvetna. Jag som terapeut hjälper dig att hitta en ny riktning för att du därefter själv ska kunna fortsätta på rätt väg. Tillsammans under sessionen arbetar vi oss tillbaka i tiden och hjälps åt att komma åt själva grundorsaken till problemet, vilket oftast är en händelse som du varit med om i åldern 0-6 år.


Det är känslorna bakom denna händelse som skapar obalans inom oss.

Ett exempel är en treåring som av misstag råkar stänga in sig själv i ett mörkt utrymme för en kort stund.

För en vuxen är detta kanske ingenting men för ett treårigt barn så kan detta bli en stor traumatisk händelse och skapa känslan av panik. Nu har denna treåring fått ett perspektiv och nu finns det en ursprungshändelse som är kopplad till en känsla som skapar obalans inom barnet. De känslor som nu kan vara kopplade till denna händelse kan vara nervositet, panikångest, kontrollbehov, sömnproblem eller någon fobi. Utifrån treåringens perspektiv skapas en grundorsak och därför behöver vi leta i det förflutna efter svaren på det som stör oss nu i vår tillvaro.


Det undermedvetna skiljer inte på rätt eller fel utan starka känsloupplevelser går rätt ner som emotionella laddningar som vi instinktivt och omedvetet sedan agerar utifrån. För att bli av med energin från de dåliga upplevelserna behöver vi ha sätt att få tillgång till det undermedvetna och ladda ur de känslor som en gång lade grunden för just det programmet, vilket vi gör i hypnos.


När vi väl laddat ur känslorna i händelsen finns inte längre de emotionella laddningarna kvar i händelsen och detta medför

att vi inte längre kommer reagera på händelser som vi tidigare reagerade på.

Effekten blir då att vi inte alls känner att situationer triggar igång oss och skapar känslor, som vi egentligen inte alls önskade.

Vi kommer därför uppleva att vi blir lugnare, får mer energi, upplever en stabilare trygghet och ännu mer frihet i livet.

Det är just därför denna terapiform är så effektiv.

Oftast får de flesta så stora resultat av sin första hypnos att de upplever ett helt nytt liv och många vittnar om hur de känner sig som en helt ny människa. För de allra flesta ges ett ännu större resultat efter 2-3 gånger vilket starkt rekommenderas.

- Omständigheter där hypnos hjälper dig, 


Låg självkänsla/självförtroende

Rädslor/fobier

Sömnproblem

Ilska

Sluta röka/snusa

Viktnedgång

Träning

Stress/Nervositet

Prestation/motivation

Hur vill du ha din tillvaro?

Vad håller dig tillbaka från att bli en bättre version av dig själv?

Vilka känslor, beteenden och begränsningar hos dig själv vill du bli av med?

Du har större potential än vad du själv är medveten om!

En session pågår i  2 timmar och kostnaden är 1500 kr/session.

Hypnosterapi – funkar det?


Skillnader i effekt mellan psykoanalys, beteendeterapi och hypnosterapi

 

Psykoanalys:   38% förbättring efter 600 sessioner

KBT terapi:       72% förbättring efter 22 sessioner

Hypnosterapi: 93% förbättring efter 6 sessioner 

American Health Magazine 

- Klientberättelser

"Under hösten 2019 hade jag under mitt 26 åriga liv i stort sett alltid varit väldigt mörkrädd. Jag vägrade att sova hemma själv, både när jag bodde hemma hos mamma och pappa men också när jag flyttade in till min sambo. Under perioder då min sambo var borta under en natt, åkte jag hem till mamma och pappa och bodde tills han kom tillbaka. Att detta inte är hållbart förstår ju alla.


Då min sambo känner Fredrik och jag fick chansen att prova hypnos kändes det självklart. Vi träffades två gånger, med en vecka mellan tillfällena. Vid första tillfället så var jag ganska nervös men kunde ganska snabbt slappna av. 


Efter dessa två tillfällen så har jag kunnat sova själv. Både jag och min sambo märkte ganska snabbt att jag kunde somna mycket snabbare på nätterna, jag vaknade inte till flera gånger under natten och när min sambo var borta så kunde jag somna utan ångest och jag vaknade först morgonen efter. Allt detta upplever jag har gjort en stor skillnad på mitt liv överlag. Jag behöver inte längre planera för hur jag ska sova utan jag vet att jag klarar av att sova hemma själv.

I och med att jag sover bättre så är jag piggare och gladare, och det betyder mycket för mig.


Min sambo tyckte väl att hypnos var lite knasigt när jag skulle prova men han är väldigt nöjd med resultat han med. Han blir lugnare då han vet att jag sover och inte ligger vaken hemma med ångest!"


/Anna

”Innan jag upplevt hypnos så hade jag en massa fördomar hur det skulle gå till. Jag trodde man skulle sova och inte vara medveten om vad som skedde. Men jag var vaken hela tiden, bara i djup avslappning. Det kändes som att åka i en tidsmaskin där jag åkte tillbaka till barndomen. Jag fick uppleva tuffa situationer som jag sedan bearbetade och vände till något positivt.

Nu får glädjen ta plats istället för ångesten från tre generationer som jag har burit på. Denna ångest har funnits i mitt undermedvetna.

Nu känner jag mig som en ny människa som lägger många bitar i mitt livspussel. Jag har mer energi, knappt någon ångest och känner mig stolt över mig själv. Så tack Fredrik för att du är så professionell! Du var lugn och vägledde under hela hypnosen, det kändes tryggt!”


/Sofia

"Hade en session med Fredrik som påverkade mig mycket. Starka känslor kom upp till ytan som jag inte visste fanns där. Fredrik guidade mig på ett tryggt och proffsigt sätt som gjorde mig lugn och upplevelsen oerhört positiv.

Efteråt känns kropp och sinne på något sätt lättare och tankarna annorlunda och jag är själv förvånad över kraften i hypnos.

Jag kan verkligen rekommendera Fredrik och kommer själv vid tillfälle att boka ytterligare session. Detta har gjort riktigt gott för mig."


/Magnus

- Kontakta mig!


Har du frågor och funderingar eller vill boka tid för en session?

Du är varmt välkommen att höra av dig!


E-Post:  fredrik@rugstad.se

Telefon: 0707-90 05 74